Madagascar is geweldig mooi!
Hoi,
Hehe, eindelijk weer internet.Thanx allemaal voor jullie reacties. Geeft me altijd een beetje een thuisgevoel en daar geniet ik van.
Ik vermaak me hier nog prima. De hotels vallen me echt super mee. Ik had me ingesteld op hele slechte hotels, maar ze zijn allemaal super goed en luxe en altijd (nog) een warme douche.
Het eten is ook te lekker...... De groep is heel gezellig, dus ik vermaak me hier nog steeds heel goed.
Hieronder een verslag van de laatste ervaringen.
Liefs,
Angeline
?
?
Zaterdag 21 juli
Vanmorgen effe geen programma, dus uitgeslapen tot 8 uur. Omdat je zo gewend bent om vroeg op te staan, wordt je toch vroeg wakker. Ik heb vandaag effe geïnternet, wat rondgewandeld bij ons hele mooie resort. Rond 1 uur gingen we richting het vliegveld om te vliegen naar uiteindelijk Tulear. We moesten eerst een uur vliegen naar Antananarivo en daarna weer terug naar de westkust naar Tulear. Helaas had dit vliegtuig bijna 2 uur vertraging en waren we uiteindelijk pas na tienen in ons hotel.
Zondag 22 juli
Vandaag zijn we naar Ifaty gereden. Een plaatsje aan zee. De afstand was maar 30 km, maar we hebben er ruim anderhalf uur over gedaan. Het was echt een slechte zandweg, maar onze bus heeft het goed gedaan.
We hebben nu een huisje direct aan het strand, wel basic, maar een geweldig uitzicht en je hoort de zee heel goed.
Vanmiddag ben ik lekker een eindje langs het strand gaan wandelen. We zitten tegen een dorpje aan en iedereen wil op de foto, zowel jong als oud en dan willen ze natuurlijk de foto zien en liggen ze helemaal in een deuk. Iets later heb ik vanaf het ligbedje voor mijn huisje wat foto's gemaakt van de spelende kinderen in de zee. Sommige hebben een bootje gemaakt die erg lijkt op de grote vissersboten.
Later in de middag hebben we een wandeling gemaakt door spiny forest. Een bos met veel stekelige planten en mooie baobabs. Er stond zelfs een baobab van 1400 jaar oud. Die was dan ook wel gigantisch groot.
Maandag 23 juli
Vanmorgen effe rustig aan gedaan en een strandwandeling gemaakt van zo'n 2 uur. Wil niet zeggen dat we veel kilometers hebben gemaakt, want net als eerder wil iedereen op de foto.
Er was een hele grote groep kinderen aan het zwemmen. Volgens mij een soort van schoolzwemmen. Ze waren ook aan het touwtrekken met een liaan en soms knapte die en juichte iedereen.
Vanmiddag zijn we met een pirogue (kano met een zeil)de zee opgegaan. Een leuke ervaring weer. Bij het rif hebben we gesnorkeld en daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Rif was mooi en er waren gigantisch veel vissen in allerlei soorten en maten.
Dinsdag 24 juli
Vandaag verlaten we de kust weer en rijden verder naar Isalo NP. Onderweg zijn we nog gestopt bij Zombitse NP. Hier hebben we een wandeling gemaakt en enkele dieren gespot, een nachtlemuur, een Sifaka (zwart-witte lemuur), een uil, een gekleurde gekko en verder nog wat vogels.
Aan het eind van de middag kwamen we aan bij Isalo NP. Hier zag je het landschap veranderen in mooie rotspartijen. We zijn nog gestopt bij Fenetre d'Isalo. Hele mooie plek, alleen viel de zonsondergang door de bewolking helaas een beetje tegen.
Woensdag 25 juli
Vandaag een heerlijke lange wandeling gemaakt door Isalo NP. Isalo is een heilige plaats voor de bara-stam. Onderweg zagen we ook verschillende graven in de rotsen.
S'morgens zijn we naar Piscine naturelle gewandeld. Een mooie wandeling door een mooi rotsgebergte. Onderweg zagen we een een paar mooie planten zoals de olifantsvoet (lijkt op een minibaobab). We eindigden bij een poel bij de waterval (piscine naturelle) waar we eventueel een duik konden nemen in het koude water. Ik had geen zin om me om te kleden, dus ik heb geen duik genomen. Daarna zijn we naar een campsite gelopen en daar stond een heerlijke lunch voor ons klaar (bbq met zebuspiesen). Onderweg hebben we de bruine lemuur en de ringstaartlemuur gezien.
Na de lunch zijn we door een hele groene, soort rivierenkloof naar le lac bleu en le lac noir gelopen. Het was klimmen en klauteren over de rotsen, maar zeker de moeite waard.
Eenmaal terug hebben we bij het zwembad genoten van de rum-cola. Het is ongelofelijk, maar de rum is hier gewoon goedkoper dan de cola.
Donderdag 26 juli
Vandaag een hele lange reisdag, dus we gingen 7 uur al op pad. Het landschap was erg mooi, het eerste stuk was vooral heel rotsachtig, later zagen we ook weer verschillende rijstvelden. Onderweg zijn we nog gestopt bij Anja NP. Hier hebben we een wandeling gemaakt en hebben de ringstaartlemuur weer gezien en verschillende kameleons. Effe een lekkere wandeling.
s'middags zijn we in een werkplaats geweest in Ambalavao waar ze papier maakten. Ik had dit vorig jaar in Myanmar al gezien, maar het was leuk om het weer te zien. We zijn ook nog door Ambalavao gelopen. Hier stonden leuke huizen met mooie houtsnijwerken, maar helaas een beetje verwaarloosd. Maar toch de moeite waar om hier even rond te lopen en van het straatbeeld te genieten. Net voor we in Ranamafana aan kwamen zijn we nog even gestopt bij de Namoronafalls. Net voor donker kwamen we aan in ons hotel.
Effe bijkomen van de lange (en op het eind bochtige) rit.
Vrijdag 27 juli
Vanmorgen zijn we Ranamafana NP ingegaan. Dit is een regenwoud waar de zeldzame gouden bamboe lemuur voor komt. Laat dat toch de eerste lemuur zijn die we hebben gezien en ook nog best dicht bij. Verder hebben we nog 3 andere soorten gezien, maar vooral hoog in de bomen, waaronder een ander zeldzaam soort. Het is mooi om te zien hoe de lemuren van de ene boomtop naar de andere boomtop springen. En allemaal achter elkaar. Soms moesten we wel een steil stukje naar beneden of naar boven om ze te zien. Gelukkig had het niet geregend en viel het mee met de glibberigheid en bloedzuigers.
s'Middags heb ik het lekker rustig aangedaan en bij het huisje aan de rivier lekker op het gras wat gezeten.
Vroeg in de avond zijn we terug gegaan naar de rand van het park voor een avondwandeling. Hier hebben we nog 5 soorten kameleons gezien, een muislemuur en een kikker. Was ook heel leuk!
Zaterdag 28 juli
Vandaag zijn we helemaal naar de oostkust gegaan naar Manakara. Er zijn niet voldoende bungalows aan zee, dus er moesten er een aantal in het dorp slapen. Omdat niemand deze voorkeur had werd er geloot, en ja hoor...... balen ik had een hotelkamer in het dorp en niet aan zee. Maar gelukkig heb ik een aantal lieve reisgenoten waar ik overdag de bungalow mag gebruiken om me op te frissen en hier heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ik mocht zelfs bij sommigen blijven slapen, maar ben s'avonds toch terug gegaan.
s'middags een heerlijke duik in de zee gemaakt. De stroming was wel wat sterk en vanwege het rif konden we niet zo ver de zee in. Maar wel effe lekker.
Zondag 29 juli
Vandaag weer een hele ervarig rijker geworden.
We gingen vandaag met de trein van Manakara naar Fianarantsoa, een tocht van 160 km waar normaal zo'n 8 tot 12 uur over wordt gedaan. We vertrokken om 7 uur, dus zouden eigenlijk zo tussen 3 uur s'middags en 8 uur s'avonds aan moeten komen. De treinreis was wel heel mooi, we reden echt door een tropisch gebied, met veel groen en ook veel reizigerspalmen (palmen in de vorm van een waaier). Echt een mooie rit. De stops bij de stations was ook erg levendig en leuk. Daar werd ook vanalles verkocht, maar vooral bananen.
Tot ongeveer 2-3 uur ging het goed en hadden we ongeveer 2/3 van onze reis erop zitten. Daarna stapten er heel veel mensen in en zelfs onze 1e klassewagon werd gevuld met goederen en mensen. Daarna moest de trein gaan klimmen en daar was de locomotief niet goed in. Stapvoets gingen we omhoog en na een poos stopte de trein. Er was een kabel gebroken. Na een kleine 2 uurtjes konden we weer verder. Zachtjes ging hij verder omhoog, soms kon hij het effe niet trekken en stond hij weer stil. Rond 6 uur stopte hij er weer mee met nog net een stukje in een tunnel. De trein bestond uit 5 wagons (1 lading, 2 x 2e klasse en 2x 1e klasse). Ze besloten om de laatste 2 wagons (waar wij ook in zaten) los te koppelen en ze gingen verder. Stonden wij daar net voor de tunnel en het begon donker te worden. Zo tegen 9 uur kwam de locomotief terug, dus wij dachten dat ze de andere wagons een heel eind verder hadden gebracht, maar dat was maar een kilometer of 5.
We gingen verder met 2 1e klasse wagons en 1 2e klassewagon. De mensen uit de andere 2e klassewagon wilden natuurlijk ook mee en kwamen er nog meer mensen binnen in onze wagon. Het werd echt volgepropt en wij hadden totaal geen bewegingsruimte meer. Er werden kinderen op onze schoten gedropt of soms bagage En de trein was toch al niet gebouwd voor mensen met de lengte van een westerling. Hij zat echt bommetje vol, dus wij zaten echt super krap.
Rond 10 uur ging hij weer rijden en zouden we er nog zo'n 4-5 uur over doen, maar de trein ging echt stapvoets verder. Uiteindelijk werd er nog een wagon afgekoppeld en gingen we alleen met de 2 1e klassewagons verder. Toen trok hij het gelukkig wel. Rond half 4 in de morgen (na een treinrit van zo'n 20,5 uur) kwamen we gebroken aan in Fianarantsoa.
Maandag 30 juli
Vandaag gingen we gelukkig iets later weg dan eigenlijk gepland en werd ik om 10 uur wakker van de wekker.
We zijn verder gereden naar Ambositra, bekend om zijn houtsnijwerken. Een mooie rit door de bergen met rijstterassen en kleine dorpjes.
Onze chauffeur die ons vannacht om half 4 nog had opgehaald had natuurlijk ook minder geslapen en dus maakte we een extra koffiestop voor hem in een dorpje waar normaal geen toeristen komen. Dat is echt een belevenis op zich, want deze mensen zien altijd alleen maar blanken in de bus voorbij komen.
Wel heel erg leuk.
Aan het einde van de middag nog in een houtsnijwerkplaatsje geweest.
Dinsdag 31 juli
Vandaag zijn we weer terug gereden naar de hoofdstad Antananarivo. Daar kwamen we rond de middag aan en hebben toen geluncht in het oude treinstation.
Daarna hebben we nog even wat rondgelopen in het lage deel van het centrum, maar ik merk toch weer dat ik niet echt een stadsmens ben en de drukte niet heel erg leuk vind. Dus maar effe een ijsje gegeten (en nu maar hopen dat die goed blijft vallen).
Aan het eind van de middag zijn we nog effe naar een souvenierstraatje gereden. Het valt niet mee om hier leuke souveniers te kopen, maar ik heb toch weer een bijzonder kerststalletje gevonden (in een baobab) voor mijn verzameling.
hoi angeline
joh wat een beleefenis met die trein, kon je er nog een foto van maken. Ben weer terug van een weekje vakantie, prachtig weer, prachtige omgeving, de tijd stond daar stil, leuke reisgroep,spotgoedkoop
he nog veel plezier
groetjes
Hoi Angeline,
Leuk verhaal. Volgens mij is het weer een geweldige vakantie. Nog veel plezier met je verdere reis en ik hoop het vervolg nog eens te lezen
wauw angeline, wat een verhalen zeg! Ik ben erg benieuwd naar je foto's.
geniet er nog van.
groeten Marga
Hoi Angeline,
zo jij maakt weer van alles mee. Je hebt met dat akkefietje met de trein een hoop 'couleure locale' meegemaakt. Het is anders dan anders.
Maar zo te lezen heb je een geweldige vakantie waarin je een hoop meemaakt. We zijn nieuwsgierig naar de foto's.
Nog een fijne tijd en geniet nog even.
Groetjes en een dikke knuffel,
Aniuschka & Ben
hahaha nou blij dat wij die treinrit niet gedaan hebben ;) Super leuk om de foto's te bekijken. Wat is het toch een mooi land he!
Geniet!
X
Hoi Angelina
Altijd leuk om jouw spannende reisverhalen te lezen. Wel een hele belevenis met die trein, blij dat ik daar zelf niet tussen zat want ik heb last van claustrofobie !
Zoals steeds ook erg genoten van jouw schitterende foto's.
Dit land zou zeker ook heel erg in de smaak vallen van mijn echtgenoot (vertrekt morgen naar Kenia/Tanzania).
Veel plezier verder.
Carine
hee meis, wat geweldig weer. zo ben ik ook nog een klein beetje op vakantie door je verhalen te lezen.
super leuk..
geniet ervan.
gr. yolanda
Hoi Angeline, Leuk om je verhalen te lezen en je foto's te zien van Madagascar. Je bent wel een reislustig type, maar dat wisten we al! Gaat het verder goed met je, na onze gezamenlijke reis door Myanmar?
Wij zijn benieuwd naar je verdere verhalen.
Gr. Mieke